Uuden hankkeen ja hankevaiheen perustaminen

Tässä käydään läpi hankkeen luominen ja ensimmäisen hankevaiheen aloitus

Hankkeen perustaminen

Mikäli sinulla on pääkäyttäjäoikeudet Sitedrive-tilille, voit aloittaa uusia hankkeita. Tämä onnistuu painamalla Sitedrive-logoa sivun vasemmasta yläreunasta. Aukeaa hankenäkymä, jossa näet kaikki yrityksen hankkeet. Sivun oikeassa yläreunassa on painike Uusi hanke, jota painamalla aukeaa ikkuna, joka ohjaa sinua hankkeen perustamisessa.

Sivu pyytää ensimmäiseksi hankkeen perustiedot. Syötä kenttiin haluamasi tiedot hankkeesta.

Klikkaamalla kohtaa Tallenna olet perustanut uuden hankkeen. Tallentamisen jälkeen avautuu perustamasi hankkeen ohjauspaneeli.

Hankevaiheen perustaminen

Sitedrivessä hankkeet vastaavat työmaata tai ylätason projektia kun taas hankevaiheilla voidaan hallinnoida useita eri rakennusprojektin vaiheita kuten suunnittelua, tuotantoa ja takuuvaihetta. Lisätietoja hankkeesta ja hankevaiheista löydät täältä: Hanke ja hankevaihe

Vie hiiri +-merkin  kohdalle sivun vasempaan reunaan päästäksesi luomaan ensimmäisen hankevaiheen. Klikkaa uutta aukeavaa +-merkkiä, kun näet tekstin Luo uusi hankevaihe

1. Perustiedot

Syötä hankevaiheen perustiedot: Hankevaiheen nimi, projektikoodi ja työvaiheluokittelu.

Tietojen syötettyä paina Seuraava.

Mikäli hankkeella ei ole työvaiheluokittelua, voi sellaisen tehdä tilitiedoista tai valikoida Demo työvaihekirjaston.

HUOM. Hankevaihetta luodessa voidaan hyödyntää joko valmista yritystilille tehtyä mallipohjaa tai sitten aloittaa hankevaiheen aikatauluttaminen alusta.

Lisätietoa mallipohjista löydät täältä: Aikataulujen mallipohjat ja työpakettikirjasto

2. Luo tilamalli

Luo hankevaiheelle tilamalli. Tilamallin voi luoda kahdella eri tavalla, joko valmiiseen excel-pohjaan (katso kappale 2.1) tai aloita tyhjästä mallista (katso kappale 2.2). Riippuen missä kohtaa olet suunnittelussa, voit tehdä tilamallin tarkalla tasolla tai antaa tontille kohteen osoitteen.

2.1 Excel-pohja

Lataa excel-pohja painamalla tekstiä Lataa excel-pohja. Exceliin on luotu mallipohja rakennuksen tilamallista. Tyhjennä ladatun tilamallin rivit paitsi otsikkorivi ja luo samalla tavalla hankkeen tilamalli excel-taulukko-ohjelmalla. Tämän jälkeen voit vetää (drag and drop) excel-tiedoston katkoviivan sisälle.

2.2 Aloita tyhjästä mallista

Tyhjästä tilamallista aloittaessasi voit luoda hierarkkisesti koko kohteen tilamallin tai pelkästään tonttitasolla kohteen osoitteen. Suosittelemme kuitenkin tarkan tilamallin luomista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa hanketta. Tämä helpottaa suunnittelua tulevaisuudessa.

3. Työaika

Sitedrive ehdottaa automaattisesti normaaleja rakennusalan työaikoja eli klo 07:00-11:00 ja 11:30-15:30. Voit halutessasi vaihtaa nämä.

Poikkeukset hankevaiheen työaikoihin -kohdasta voit lisätä arkipyhiä tai lomia.

Aikajanahuomioita voi lisätä hankkeelle jo tässä kohdassa, mutta usein ne määrittyvät vasta yleisaikataulun suunnittelussa.

4. Aikataulu

Luo ensimmäinen aikataulunäkymä. Anna tälle nimi esimerkiksi Yleisaikataulu. Valitse aikataululle sopiva aluejako. Yleisaikataululle riittää kerroskohtainen tai jopa lohkokohtainen aluejako.

Klikkaamalla Valmis palaat ensimmäisen hankevaiheen aikataulunäkymään. Painamalla luomasi aikataulunäkymän nimeä pääset suunnittelemaan ensimmäistä aikataulua.

Lisätietoja aluejaoista ja aikataulunäkymistä löydät täältä: Aluejako ja aikataulunäkymä