Tahtiaikataulun muokkaus

Tässä artikkelissa esitetään miten Sitedrivessä voidaan luoda ja muokata tahtiaikatauluja

Sitedrivessä tahtiaikataulut koostuvat sijaintikohtaisista työjonoista. Työjono on kokonaisuus peräkkäisistä työpaketeista. Työjonoa saatetaan kutsua myös tahtijunaksi. Sitedrivessa on kaksi tapaa kopioida työnjonoja tai osia työjonosta. Esittelemme tässä ohjeessa molemmat tavat.

Tapa 1

Vie hiiri työpaketin päälle. Paina hiiren oikealla näppäimellä työpakettia yhden kerran. Paina ctrl pohjaan ja valikoi useampi työpaketti, jotka haluat kopioida toiselle alueelle. Valitut työpaketit voi kopioida painamalla ctrl+C, jolloin työjonon työpakettien reunat muuttuvat katkonaisiksi.

Klikkaa hiiren oikealla näppäimellä ruutua, johon haluat kopioida työjonon. Paina ctrl+V niin työjono kopioituu kyseiselle alueelle.

Tapa 2

Vie hiiri työjonon ensimmäisen työpaketin kohdalle. Klikkaa hiiren oikealla näppäimellä työpakettia niin, että sen reunat rajautuvat tummaksi. Paina shift pohjaan ja klikkaa työjonon viimeistä työpakettia hiiren oikealla näppäimellä. Kaikki välissä olevat tehtävät saavat tummat reunat. Kopioi tehtävät painamalla ctrl+C.

Klikkaa aluetta johon haluat viedä työjonon ja paina ctrl+V tai klikkaa hiiren oikealla näppäimellä ruutua, jolloin voit valita kolmesta vaihtoehdosta kopiointitavan.

2.1. Liitä tähän tahtiin

Valitsemalla Liitä tähän tahtiin työjono lisätään määrätylle alueelle.

2.2. Liitä viistosti alapuolisille alueille

Valitsemalla Liitä viistosti alapuolisille alueille työjono lisätään kaikille aikataulunäkymän alueille viistosti valitsemastasi ruudusta eteenpäin.

2.3. Liitä pystysuorasti alapuolisille alueille

Valitsemalla Liitä pystysuorasti alapuolisille alueille työjono lisätään pystysuorasti kaikille alapuolisille alueille.