# Hvem ser hva på mobil

Forstå hvordan roller, team, tildelte personer og eiere avgjør hvilket arbeid hver person ser og kan oppdatere i Sitedrive Mobile.

Language: no
Canonical: https://support.sitedrive.com/no/kb/mobile-who-sees-what

Sitedrive Mobile viser hver person det arbeidet som angår dem, slik at arbeidslagene ikke drukner i hele tidsplanen. Hva du ser, avhenger av fire ting: rollen din, teamene dine, oppgavene som er tildelt deg, og arbeidspakkene du eier.

Denne artikkelen forklarer reglene, og hva en leder må sette opp i webappen for at arbeidet skal vises for et arbeidslag.

## De fire tingene som avgjør hva du ser

Faktor

Hvor den angis

**Rolle**

Tidsplaninnstillinger > **Brukere**. Se [Roller og hva hver av dem kan gjøre](https://support.sitedrive.com/no/kb/roles).

**Team**

Tidsplaninnstillinger > **Team**. Baser regnes som teammedlemmer. Se [Team og personer](https://support.sitedrive.com/no/kb/teams-and-people).

**Utfører**

Personene som er tildelt en oppgave i webappen.

**Eier**

**Eier** av en arbeidspakke i Gantt. Å eie en arbeidspakke gjelder også alle arbeidspakkene under den.

## Hvilke faner du får

-   Brukere med **Rapport** får **Mitt neste arbeid**, **Mitt forsinkede arbeid** og **Alt arbeid**.
-   Brukere med **Godkjenne** og høyere får i tillegg **Tidsplan** og **Problemer**.

## Mitt neste arbeid og Mitt forsinkede arbeid

Brukere med **Planlegging**, **Prosjekt** og **Kontoadmin** ser alt arbeid her.

Alle andre ser en arbeidspakke når minst ett av disse stemmer:

-   Du er tildelt minst én av oppgavene i den.
-   En av oppgavene i den tilhører teamet ditt, og ikke alle oppgavene i den har fått en utfører ennå.
-   Du eier arbeidspakken, eller en arbeidspakke over den.

Den andre regelen er viktigst for arbeidslagene. En arbeidspakke er synlig for hele teamet helt til **alle** oppgavene i den har en utfører. Etter det ser bare utførerne og eierne den.

**Eksempel:** Membran i våtrom i trappeoppgang B, etasje 3, har to oppgaver for teamet Rør og ventilasjon. Så lenge ingen av oppgavene er tildelt, ser hele teamet den. Når lederen tildeler én oppgave til Anna, ser hele teamet den fortsatt. Når begge oppgavene er tildelt Anna, ser bare Anna den.

Dette gjelder også brukere med **Detaljer** og **Detaljer (begr.)**.

## Alt arbeid

Brukere med **Planlegging**, **Prosjekt** og **Kontoadmin** ser alle arbeidspakker.

Alle andre ser bare arbeidspakkene de kan oppdatere, det vil si:

-   hver oppgave i arbeidspakken tilhører et av teamene dine eller er tildelt deg, eller
-   du eier arbeidspakken eller en arbeidspakke over den.

Hvis ingen passer, står det «Tidsplanen inneholder ingen arbeidspakker tildelt dine lag.» på fanen.

## Fanen Tidsplan

Fanen **Tidsplan** viser alt arbeid i den innlastede perioden. Arbeidspakker du ikke kan oppdatere, er nedtonet og kan ikke åpnes.

## Fanen Problemer

Fanen **Problemer** viser åpne hindringer og problemer du kan oppdatere. Administratorrollene ser alle. Andre ser dem som ligger på arbeid som tilhører teamet deres, er tildelt dem eller som de eier. Brukere med **Godkjenne** ser også dem de selv har opprettet.

## Hva du kan gjøre på en arbeidspakke

Handling

Hvem kan gjøre det

Endre status, melde inn hindringer og problemer, kommentere

Alle som kan oppdatere arbeidspakken

Markere som **Verifisert**, krysse av kvalitetsoppgaver

**Godkjenne** og høyere

Angi team, dato og instruksjoner i rapportskjemaet

**Detaljer (begr.)** og høyere

Markere hindringer og problemer som fullført

**Planlegging** og **Prosjekt** alltid; andre hvis de er med i teamet, er tildelt eller eier arbeidspakken (eller en overordnet arbeidspakke)

Redigere hindringer og problemer

Personen som opprettet den, **Planlegging** og **Prosjekt**

Slette hindringer og problemer

Bare **Planlegging** og **Prosjekt**

Skrive statuskommentarer

**Detaljer** og høyere, eller **Detaljer (begr.)** på arbeid de eier eller er tildelt

Se fanen **Detaljer**

**Detaljer (begr.)** og høyere

## Få arbeid til å vises for et arbeidslag

En leder med rettigheten **Detaljer** eller høyere gjør dette i webappen. For å angi team eller utfører på arbeid de ikke eier, trengs rettigheten **Planlegging** eller **Prosjekt**.

1.  Inviter personen til prosjektet med riktig rolle. Se [Team og personer](https://support.sitedrive.com/no/kb/teams-and-people).
2.  Legg personen til i et team som medlem eller bas.
3.  I tidsplanen angir du teamet på oppgavene, tildeler personen eller gjør personen til eier av arbeidspakken.
4.  Be personen dra ned listen i Sitedrive Mobile for å oppdatere den.

## Greit å vite

-   Meldingen «Du er ikke del av noe lag» vises for alle som ikke er med i et team, selv om oppgaver er tildelt dem direkte. Den enkleste løsningen er å legge personen til i et team.
-   Hvis en arbeidspakke forsvinner fra listen til en kollega på teamet, sjekk om alle oppgavene i den nå har utførere.
-   Prosjekter i planleggingsfasen kan ikke åpnes på mobil, fordi prosjekter som ikke er i produksjon, ikke kan ta imot statusoppdateringer. Se [Installere Sitedrive Mobile og logge inn](https://support.sitedrive.com/no/kb/mobile-installing-and-signing-in).

## Relatert

-   [Roller og hva hver rolle kan gjøre](https://support.sitedrive.com/no/kb/roles)
-   [Tilgangsmatrise](https://support.sitedrive.com/no/kb/permission-matrix)
-   [Team og personer](https://support.sitedrive.com/no/kb/teams-and-people)
-   [Finne arbeidet ditt på mobil](https://support.sitedrive.com/no/kb/mobile-finding-your-work)
