# Tilgangsmatrise

En tabell over hva hver tilgangsrettighet – Rapport, Godkjenne, Detaljer (begr.), Detaljer, Planlegging, Prosjekt og Kontoadmin – gir lov til i Sitedrive.

Language: no
Canonical: https://support.sitedrive.com/no/kb/permission-matrix

Denne tabellen viser hva hver tilgangsrettighet gir lov til. Les [Roller og hva hver rolle kan gjøre](https://support.sitedrive.com/no/kb/roles) for en forklaring av rollene.

**Forklaring**

-   ✓ – tillatt
-   **Team** – bare på arbeidspakker som er tildelt teamet ditt eller deg
-   **Egne** – bare på arbeidspakker du eier (eierskapet gjelder også alt under)
-   **Team eller egne** – bare på arbeidspakker som er tildelt teamet ditt eller deg, eller som du eier (også via en overordnet arbeidspakke)
-   – – ikke tillatt

Brukere med Prosjekt-rettigheter har Planlegging-rettigheter i alle tidsplaner i prosjektet. Kontoadministratorer har Prosjekt-rettigheter i alle prosjekter i kontoen.

## Visning

Handling

Rapport

Godkjenne

Detaljer (begr.)

Detaljer

Planlegging

Prosjekt

Kontoadmin

Åpne tidsplanen og visningene som er delt med deg

✓

✓

✓

✓

✓

✓

✓

Åpne alle visninger, også de som ikke er delt

–

–

–

–

✓

✓

✓

Se tidsfrister

–

–

–

✓

✓

✓

✓

Se alle detaljer for arbeidspakker

–

–

Egne (begrenset på andre)

✓

✓

✓

✓

Se brukerlisten for prosjektet

–

–

–

✓

✓

✓

✓

Se versjonshistorikk

–

–

–

✓

✓

✓

✓

## Rapportering

Handling

Rapport

Godkjenne

Detaljer (begr.)

Detaljer

Planlegging

Prosjekt

Kontoadmin

Oppdatere status og fremdrift

Team

Team

Team

Team

✓

✓

✓

Fullføre vanlige oppgaver

Team

Team

Team

Team

✓

✓

✓

Fullføre kvalitetsoppgaver

–

Team

Team

Team

✓

✓

✓

Legge til hindringer og problemer

Team

Team

Team

Team

✓

✓

✓

Lukke (krysse av) hindringer og problemer

Team eller egne

Team eller egne

Team eller egne

Team eller egne

✓

✓

✓

Redigere hindringer og problemer

De du har opprettet

De du har opprettet

De du har opprettet

De du har opprettet

✓

✓

✓

Slette hindringer og problemer

–

–

–

–

✓

✓

✓

Legge til kommentarer og bilder

Team

Team

Team

Team

✓

✓

✓

Legge til statuskommentarer

–

–

Egne eller tildelt deg

✓

✓

✓

✓

## Planlegging

Handling

Rapport

Godkjenne

Detaljer (begr.)

Detaljer

Planlegging

Prosjekt

Kontoadmin

Redigere arbeidspakker (datoer, felt, underpakker)

–

–

Egne

Egne

✓

✓

✓

Bla gjennom arbeidspakkebiblioteket

–

–

✓

✓

✓

✓

✓

Legge til arbeid i biblioteket

–

–

–

✓

✓

✓

✓

Redigere mengder, importere arbeidspakker

–

–

–

–

✓

✓

✓

Redigere områdeinndelinger

–

–

–

–

✓

✓

✓

Gjenopprette versjoner fra versjonshistorikken

–

–

–

–

✓

✓

✓

Opprette, dele og slette visninger, endre visningsinnstillinger

–

–

–

–

✓

✓

✓

## Innstillinger og administrasjon

Handling

Rapport

Godkjenne

Detaljer (begr.)

Detaljer

Planlegging

Prosjekt

Kontoadmin

Tidsplaninnstillinger (Grunnleggende innstillinger, Rommodell, Arbeidstid, Egendefinerte felt og kontospesifikke sider)

–

–

–

–

✓

✓

✓

Åpne siden Team

–

–

✓ (bare visning)

✓

✓

✓

✓

Opprette, gi nytt navn, endre farge på og slette team, legge til eller fjerne medlemmer og baser

–

–

–

✓

✓

✓

✓

Invitere brukere og endre rettighetene deres

–

–

–

Opptil Detaljer

Alle tidsplanrettigheter

Også Prosjekt

Også Kontoadmin

Opprette, duplisere, arkivere og gjenopprette tidsplaner

–

–

–

–

–

✓

✓

Redigere prosjektet, endre fasen, arkivere det

–

–

–

–

–

✓

✓

Opprette prosjekter

–

–

–

–

–

–

✓

Kontoinnstillinger, kontobrukere, tidsplanmaler, arbeidsområdebiblioteker

–

–

–

–

–

–

✓

## Faner i mobilappen

Fane

Rapport

Godkjenne og høyere

**Mitt neste arbeid**, **Mitt forsinkede arbeid**, **Alt arbeid**

✓

✓

**Tidsplan**, **Problemer**

–

✓

Se [Hvem ser hva på mobil](https://support.sitedrive.com/no/kb/mobile-who-sees-what).

## Situasjoner som overstyrer tabellen

-   **Skrivebeskyttet eller arkivert prosjekt** – ingen kan gjøre endringer.
-   **Planleggingsfase** – statusoppdateringer, statuskommentarer og kvalitetsstatus er slått av for alle til prosjektet går over i produksjonsfasen. Sitedrive Mobile åpner heller ikke prosjektet, fordi prosjekter som ikke er i produksjon, ikke kan ta imot statusoppdateringer.
-   **Du ser på en eldre versjon** i versjonshistorikken – alt er skrivebeskyttet til du går tilbake til gjeldende versjon.
-   **Redigeringslås** er slått på – du kan ikke redigere, men du kan fortsatt rapportere fremdrift.

## Relatert

-   [Roller og hva hver rolle kan gjøre](https://support.sitedrive.com/no/kb/roles)
-   [Team og personer](https://support.sitedrive.com/no/kb/teams-and-people)
-   [Kontobrukere](https://support.sitedrive.com/no/kb/account-users)
-   [Ordliste](https://support.sitedrive.com/no/kb/glossary)
