# Angre, versjonshistorikk og grunnlinjer

Lær hvordan du angrer endringer, ser og gjenoppretter tidligere versjoner av en tidsplan og lagrer grunnlinjer å sammenligne med.

Language: no
Canonical: https://support.sitedrive.com/no/kb/undo-version-history-and-baselines

Sitedrive holder oversikt over endringer i tidsplanen på tre måter:

Verktøy

Bruk det til å

Omfang

**Angre og gjør om**

Reversere dine egne nylige endringer

Den gjeldende økten din

**Versjonshistorikk**

Se, sammenligne og gjenopprette tidligere tilstander av tidsplanen

Alles endringer

**Grunnlinjer**

Lagre en avtalt plan og sammenligne den gjeldende planen med den

Alle, eller ditt eget valg

## Angre og gjør om

-   **Angre:** Ctrl+Z (Mac: Cmd+Z), eller **Angre** i verktøylinjen.
-   **Gjør om:** Ctrl+Y (Mac: Cmd+Shift+Z), eller **Gjør om** i verktøylinjen.

Du kan angre de fleste planleggingsendringer: opprette, flytte, redigere og slette arbeidspakker, endringer i hierarkiet, Definer soner, fremdrift og oppgaver, tidsfrister, avhengigheter, mengder, arbeidstid og helligdager, og endringer i rommodellen.

Noen handlinger kan ikke angres, og når du gjør en av dem, tømmes angrehistorikken din. Dette gjelder blant annet kommentarer, notater på tidslinjen, de fleste endringer i visninger og visningsinnstillinger, team, maler og bibliotekutdrag, grunnlinjer og bilder. Når du bytter til en annen visning, tømmes også angrehistorikken.

Hvis en annen bruker har redigert det samme etter deg, viser Sitedrive **Kan ikke angre**, slik at arbeidet deres ikke går tapt. Endre det tilbake manuelt, eller bruk versjonshistorikken.

## Versjonshistorikk

Versjonshistorikken registrerer alle endringer i tidsplanen, fra alle brukere, i alle visninger.

### Før du begynner

-   Versjonshistorikk er tilgjengelig for **Detaljer** og høyere.
-   For å gjenopprette og navngi versjoner trenger du rettigheten **Planlegging**, **Prosjekt** eller **Kontoadmin**.

### Se en tidligere versjon

1.  Velg klokkeikonet helt til høyre i verktøylinjen. Panelet **Versjonshistorikk** åpnes.
2.  **Gjeldende versjon** ligger øverst. Under den er endringene gruppert etter dato og redigeringsøkt, med brukerens navn og klokkeslett.
3.  Klikk en versjon for å forhåndsvise tidsplanen slik den var da. Forhåndsvisningen er skrivebeskyttet.
4.  Velg **Gjeldende versjon** for å gå tilbake til den aktive tidsplanen og fortsette å redigere.

![Panelet Versjonshistorikk med Gjeldende versjon øverst og en redigeringsøkt av Alex Morgan 30. sep. 2026](https://support.sitedrive.com/media/help/guide/undo-version-history-and-baselines/01-version-history.webp)

For å se en liste over enkeltendringer i stedet bytter du paneltittelen fra **Versjonshistorikk** til **Endringslogg for tidsplan**.

_Velg en endring for å forhåndsvise tidsplanen slik den var. Velg Gjeldende versjon for å gå tilbake. Ingenting endres før du gjenoppretter._

### Navngi en versjon

Når du navngir en versjon, blir den lett å finne senere, for eksempel «Avtalt med byggherre».

1.  Åpne menyen (**⋯**) på versjonen.
2.  Velg **Navngi denne versjonen**.
3.  Skriv inn et navn og trykk Enter.

Navngitte versjoner vises under **Navngitte versjoner**. For å fjerne et navn velger du **Fjern navngitt versjon**.

### Gjenopprett en versjon

1.  Åpne menyen (**⋯**) på versjonen.
2.  Velg **Gjenopprett denne versjonen**.
3.  Les bekreftelsen og velg **Gjenopprett**.

> **Viktig:** Gjenoppretting påvirker alle brukere og alle visninger, og statuser gjenopprettes også. Tilstanden før gjenopprettingen lagres som **Versjon før gjenoppretting**, slik at du kan gå tilbake til den om nødvendig.

## Grunnlinjer

En grunnlinje er en lagret kopi av datoene i planen. Lagre en når tidsplanen er avtalt, eller før en stor omplanlegging. Da kan du se hvor mye den gjeldende planen har flyttet seg fra den. Se også [Sammenligne fremdrift med planen](https://support.sitedrive.com/no/kb/comparing-to-plan).

### Før du begynner

-   Alle kan vise en grunnlinje.
-   For å opprette, gi nytt navn til, oppdatere og slette grunnlinjer, og velge prosjektstandard, trenger du rettigheten **Planlegging**, **Prosjekt** eller **Kontoadmin**.

### Opprett en grunnlinje

1.  I **Gantt** velger du **Velg grunnlinje** (pilen ved siden av kameraikonet) i verktøylinjen. Menyen **Grunnlinjer** åpnes.
2.  Første gang står det **Ingen grunnlinjer ennå** i menyen. Velg **Opprett første grunnlinje**. Senere velger du **Opprett**.
3.  Skriv inn et **Navn**, for eksempel «Kontraktsgrunnlinje», og velg **Lagre**.

![Menyen Grunnlinjer med Opprett, Ingen grunnlinje vises og en Contract baseline datert 9/30/2026](https://support.sitedrive.com/media/help/guide/undo-version-history-and-baselines/02-choose-baseline.webp)

### Vis en grunnlinje

1.  Åpne **Velg grunnlinje**.
2.  Velg en grunnlinje fra listen.

Grå sammenligningsstolper vises under de gjeldende stolpene. Der en stolpe har flyttet seg, ser du forskjellen med en gang. For å skjule dem velger du **Ingen grunnlinje vises** (**Skjul sammenligningsstolper**).

![Gantt med grå sammenligningsstolper fra grunnlinjen under de gjeldende stolpene](https://support.sitedrive.com/media/help/guide/undo-version-history-and-baselines/03-baseline-ghost-bars.webp) _De grå stolpene viser hvor arbeidet lå i grunnlinjen._

For å se forskjellene som tall legger du til **Grunnlinje**\-kolonnene med **Kolonner**: **Grunnlinje start**, **Grunnlinje slutt**, **Grunnlinjedato**, **Startavvik** og **Avvik**.

_Opprett en grunnlinje og velg den fra listen. Når arbeid flyttes, er den opprinnelige tidfestingen fortsatt synlig som en grå sammenligningsstolpe._

### Administrer grunnlinjer

Åpne menyen (**⋮**) ved siden av en grunnlinje for å:

-   **Sett som prosjektstandard**, slik at alle som følger prosjektstandarden, sammenligner med den. Personlige valg forblir uendret.
-   **Gi nytt navn** eller **Slett**.
-   **Oppdater til gjeldende plan**, for å måle den fra planen slik den er nå.
-   **Pek på en lagret versjon…**, for å måle den fra en navngitt versjon i versjonshistorikken.
-   Se **Detaljer**, for eksempel arbeid som mangler i grunnlinjen eller er fjernet siden den ble lagret.

## Greit å vite

-   Angre gjelder bare dine egne endringer i den gjeldende økten. Bruk versjonshistorikken for å gå lenger tilbake.
-   Du kan ikke redigere tidsplanen mens du forhåndsviser en gammel versjon.
-   Sammenligningsstolper vises i Gantt.
-   Hver bruker kan velge sin egen grunnlinje eller bruke prosjektstandarden.

## Relatert

-   [Sammenligne fremdrift med planen](https://support.sitedrive.com/no/kb/comparing-to-plan)
-   [Flytte og redigere arbeid](https://support.sitedrive.com/no/kb/moving-and-editing-work)
-   [Gantt](https://support.sitedrive.com/no/kb/gantt)
-   [Hurtigtaster](https://support.sitedrive.com/no/kb/keyboard-shortcuts)
