Sitedrive Mobile käyttöohje

Sitedrive Mobilella työnjohtajat ja työntekijät voivat tarkastella aikataulutehtäviä, raportoida valmiutta sekä esteitä ja lisätehtäviä

Sitedrive Mobile on ladattavissa Google Play:stä ja Applen App Storesta.

Kirjautuminen

Sitedrive Mobileen kirjaudutaan Sitedriveen lisätyillä käyttäjätunnuksilla. Mobiilisovellukseen voivat kirjautua kaikki käyttäjät, joilla on joko työnjohtajien (Hankkeen admin -rooli) tai aliurakoitsijoiden (Hankkeen lukuoikeudet -rooli) lisätty hankkeelle. Lisätietoja käyttäjähallinnasta löydät täältä.

Ensimmäistä kertaa kirjautuessa uudet käyttäjät saavat sähköpostin, jossa heille ilmoitettaan, että heidät on kutsuttu käyttäjiksi Sitedriveen. Huom. Tähän viestiin ei tarvitse reagoida.

Mobiilikirjautuminen voidaan toteuttaa

1. Sähköpostilinkin kautta
    1. pyytämällä kirjautumislinkki sähköpostiin
    2. avaamalla kirjautumislinkki puhelimella
  2. Google-tunnuksilla (Sitedrive käyttäjän käyttäessä @gmail.com sähköpostia)

Huom. Toistaiseksi Microsoft-kirjautuminen Sitedrive mobiiliin ei ole mahdollista.

Aikataulunäkymän valinta

Työpakettien listaus perustuu valittuun aikataulunäkymään. Aikataulunäkymä voidaan valita klikkaamalla vasemmalta ylhäältä Sitedrive logoa.

Työpakettien tarkastelu

Sovelluksessa kaikki sijaintiin liitetyt työpaketit näytetään listanäkymässä. Työnjohtajat (Hankkeen admin -rooli) näkevät kaikkien tiimien työpaketit kun taas aliurakoitsijat sekä heidän työntekijänsä (Hankkeen lukuoikeudet -rooli), jotka on lisätty Sitedriveen näkevät listassa työpaketit, jotka on vastuutettu heidän tiimilleen tai heille itselleen. Tässä listassa näkyy myös työpaketeille raportoidut esteet ja lisätehtävät.

Lue lisää tiimeistä täältä.

Huom. Jos työpakettille ei ole määritetty aluetta Schedulen selainnäkymässä, työpaketti ei näy Sitedrive mobiilissa.

Kuvassa esimerkki hankkeen Demo 24.5. työnjohtajan työpakettilistaus.

Kuvassa esimerkki Puuseppä-tiimin työpakettilistauksesta. Tässä esimerkissä näkyy myös Puuseppä-tiimille vastuutettu este.

Tämän esimerkin esteen on raportoinut sähköurakoitsija, joka ei voinut toteuttaa omaa työtään 5. krs:ssa, koska väliseinän 1. puolta ei oltu vielä asennettu.

Näkymän suodatus voidaan toteuttaa oikean yläkulman suppilo-ikonin kautta. Täältä käyttäjät voivat halutessaan suodattaa näkymää tiimien, työpakettien tilan (valmis, aloitettu tai aloittamaton) sekä alueiden perusteella.

Työpakettia klikatessa työpaketin tarkemmat tiedot avautuvat. Esimerkin kuvan työpaketti on merkitty aloitetuksi.

Tässä näkymässä käyttäjä pystyy raportoimaan työpaketin valmiutta klikkaamalla Aloittamaton, Aloitettu tai Valmis -kohtia.

Esteiden ja lisätehtävien raportointi

Esteitä ja lisätehtäviä voidaan raportoida työpaketin tarkastelunäkymästä + -ikonia klikkaamalla.

Tässä käyttäjän tulee lisätä uudelle tehtävälle Nimi. Esteiden raportointi toteutuu klikkamalla Luo -painiketta.

Jos halutaan raportoida puute tai muu huomio, se voidaan toteuttaa valitsemalla Tehtävän tyyppi -kohdasta tyypiksi Lisätehtävä.

Halutessaan estettä tai lisätehtävää voidaan tarkentaa lisäämällä laajempi kuvaus.

Esteiden ja lisätehtävien takarajaksi asetetaan automaattisesti lisäämisen ajankohdan päivä. Tätä voidaan muokata alhaalta vasemmalta kalenteri-ikonista.

Uusi tehtävä tallentuu klikkaamalla kohtaa Luo.

Lisätietoja esteiden hallinnasta täältä ja ilmoituksen osiosta täältä.