Hjelpesenter Åpne Sitedrive
  1. Hjelpesenter
  2. Vedlegg
  3. Tilgangsmatrise

Tilgangsmatrise

Denne tabellen viser hva hver tilgangsrettighet gir lov til. Les Roller og hva hver rolle kan gjøre for en forklaring av rollene.

Forklaring

  • ✓ – tillatt
  • Team – bare på arbeidspakker som er tildelt teamet ditt eller deg
  • Egne – bare på arbeidspakker du eier (eierskapet gjelder også alt under)
  • Team eller egne – bare på arbeidspakker som er tildelt teamet ditt eller deg, eller som du eier (også via en overordnet arbeidspakke)
  • – – ikke tillatt

Brukere med Prosjekt-rettigheter har Planlegging-rettigheter i alle tidsplaner i prosjektet. Kontoadministratorer har Prosjekt-rettigheter i alle prosjekter i kontoen.

Visning

HandlingRapportGodkjenneDetaljer (begr.)DetaljerPlanleggingProsjektKontoadmin
Åpne tidsplanen og visningene som er delt med deg✓✓✓✓✓✓✓
Åpne alle visninger, også de som ikke er delt––––✓✓✓
Se tidsfrister–––✓✓✓✓
Se alle detaljer for arbeidspakker––Egne (begrenset på andre)✓✓✓✓
Se brukerlisten for prosjektet–––✓✓✓✓
Se versjonshistorikk–––✓✓✓✓

Rapportering

HandlingRapportGodkjenneDetaljer (begr.)DetaljerPlanleggingProsjektKontoadmin
Oppdatere status og fremdriftTeamTeamTeamTeam✓✓✓
Fullføre vanlige oppgaverTeamTeamTeamTeam✓✓✓
Fullføre kvalitetsoppgaver–TeamTeamTeam✓✓✓
Legge til hindringer og problemerTeamTeamTeamTeam✓✓✓
Lukke (krysse av) hindringer og problemerTeam eller egneTeam eller egneTeam eller egneTeam eller egne✓✓✓
Redigere hindringer og problemerDe du har opprettetDe du har opprettetDe du har opprettetDe du har opprettet✓✓✓
Slette hindringer og problemer––––✓✓✓
Legge til kommentarer og bilderTeamTeamTeamTeam✓✓✓
Legge til statuskommentarer––Egne eller tildelt deg✓✓✓✓

Planlegging

HandlingRapportGodkjenneDetaljer (begr.)DetaljerPlanleggingProsjektKontoadmin
Redigere arbeidspakker (datoer, felt, underpakker)––EgneEgne✓✓✓
Bla gjennom arbeidspakkebiblioteket––✓✓✓✓✓
Legge til arbeid i biblioteket–––✓✓✓✓
Redigere mengder, importere arbeidspakker––––✓✓✓
Redigere områdeinndelinger––––✓✓✓
Gjenopprette versjoner fra versjonshistorikken––––✓✓✓
Opprette, dele og slette visninger, endre visningsinnstillinger––––✓✓✓

Innstillinger og administrasjon

HandlingRapportGodkjenneDetaljer (begr.)DetaljerPlanleggingProsjektKontoadmin
Tidsplaninnstillinger (Grunnleggende innstillinger, Rommodell, Arbeidstid, Egendefinerte felt og kontospesifikke sider)––––✓✓✓
Åpne siden Team––✓ (bare visning)✓✓✓✓
Opprette, gi nytt navn, endre farge på og slette team, legge til eller fjerne medlemmer og baser–––✓✓✓✓
Invitere brukere og endre rettighetene deres–––Opptil DetaljerAlle tidsplanrettigheterOgså ProsjektOgså Kontoadmin
Opprette, duplisere, arkivere og gjenopprette tidsplaner–––––✓✓
Redigere prosjektet, endre fasen, arkivere det–––––✓✓
Opprette prosjekter––––––✓
Kontoinnstillinger, kontobrukere, tidsplanmaler, arbeidsområdebiblioteker––––––✓

Faner i mobilappen

FaneRapportGodkjenne og høyere
Mitt neste arbeid, Mitt forsinkede arbeid, Alt arbeid✓✓
Tidsplan, Problemer–✓

Se Hvem ser hva på mobil.

Situasjoner som overstyrer tabellen

  • Skrivebeskyttet eller arkivert prosjekt – ingen kan gjøre endringer.
  • Planleggingsfase – statusoppdateringer, statuskommentarer og kvalitetsstatus er slått av for alle til prosjektet går over i produksjonsfasen. Sitedrive Mobile åpner heller ikke prosjektet, fordi prosjekter som ikke er i produksjon, ikke kan ta imot statusoppdateringer.
  • Du ser på en eldre versjon i versjonshistorikken – alt er skrivebeskyttet til du går tilbake til gjeldende versjon.
  • Redigeringslås er slått på – du kan ikke redigere, men du kan fortsatt rapportere fremdrift.

Relatert