Ohjekeskus Avaa Sitedrive
  1. Ohjekeskus
  2. Liitteet
  3. Käyttöoikeustaulukko

Käyttöoikeustaulukko

Tästä taulukosta näet, mitä kukin käyttöoikeus sallii. Roolien selitykset löydät artikkelista Roolit ja mitä kukin voi tehdä.

Selite

  • ✓ – sallittu
  • Tiimi – vain työpaketeissa, jotka on osoitettu tiimillesi tai sinulle
  • Oma – vain omistamissasi työpaketeissa (omistajuus koskee myös kaikkea niiden alla olevaa)
  • Tiimi tai oma – vain työpaketeissa, jotka on osoitettu tiimillesi tai sinulle tai jotka omistat (myös ylemmän työpaketin kautta)
  • – – ei sallittu

Hanke-käyttäjillä on Aikatauluta-oikeudet hankkeen jokaiseen aikatauluun. Tilin admineilla on Hanke-oikeudet tilin jokaiseen hankkeeseen.

Katselu

ToimintoRaportoiHyväksyTarkenna (raj.)TarkennaAikataulutaHankeTilin admin
Avaa aikataulu ja sinulle jaetut näkymät✓✓✓✓✓✓✓
Avaa kaikki näkymät, myös jakamattomat––––✓✓✓
Näe takarajat–––✓✓✓✓
Näe työpakettien kaikki tiedot––Oma (muista rajoitetusti)✓✓✓✓
Näe hankkeen käyttäjälista–––✓✓✓✓
Katso versiohistoriaa–––✓✓✓✓

Raportointi

ToimintoRaportoiHyväksyTarkenna (raj.)TarkennaAikataulutaHankeTilin admin
Päivitä status ja edistyminenTiimiTiimiTiimiTiimi✓✓✓
Kuittaa tavalliset tehtävät valmiiksiTiimiTiimiTiimiTiimi✓✓✓
Kuittaa laatutehtävät valmiiksi–TiimiTiimiTiimi✓✓✓
Lisää esteitä ja havaintojaTiimiTiimiTiimiTiimi✓✓✓
Sulje (kuittaa) esteitä ja havaintojaTiimi tai omaTiimi tai omaTiimi tai omaTiimi tai oma✓✓✓
Muokkaa esteitä ja havaintojaItse luomasiItse luomasiItse luomasiItse luomasi✓✓✓
Poista esteitä ja havaintoja––––✓✓✓
Lisää kommentteja ja valokuviaTiimiTiimiTiimiTiimi✓✓✓
Lisää statuskommentteja––Oma tai sinulle osoitettu✓✓✓✓

Suunnittelu

ToimintoRaportoiHyväksyTarkenna (raj.)TarkennaAikataulutaHankeTilin admin
Muokkaa työpaketteja (päivämäärät, kentät, alatyöpaketit)––OmaOma✓✓✓
Selaa työpakettikirjastoa––✓✓✓✓✓
Lisää töitä kirjastoon–––✓✓✓✓
Muokkaa määriä, tuo työpaketteja––––✓✓✓
Muokkaa aluejakoja––––✓✓✓
Palauta versioita versiohistoriasta––––✓✓✓
Luo, jaa ja poista näkymiä; muuta näkymäasetuksia––––✓✓✓

Asetukset ja hallinta

ToimintoRaportoiHyväksyTarkenna (raj.)TarkennaAikataulutaHankeTilin admin
Aikataulun asetukset (Asetukset, Tilamalli, Työajat, Omat kentät ja tilikohtaiset sivut)––––✓✓✓
Avaa Tiimit-sivu––✓ (vain katselu)✓✓✓✓
Luo, nimeä uudelleen, värjää uudelleen ja poista tiimejä; lisää tai poista jäseniä ja työnjohtajia–––✓✓✓✓
Kutsu käyttäjiä ja muuta heidän oikeuksiaan–––Enintään TarkennaMikä tahansa aikatauluoikeusMyös HankeMyös Tilin admin
Luo, kopioi, arkistoi ja palauta aikatauluja–––––✓✓
Muokkaa hanketta, vaihda sen vaihetta, arkistoi se–––––✓✓
Luo hankkeita––––––✓
Tilin asetukset, tilin käyttäjät, aikataulupohjat, työvaiheluokittelut––––––✓

Mobiilin välilehdet

VälilehtiRaportoiHyväksy ja korkeammat
Seuraavat työt, Myöhässä olevat työt, Kaikki työt✓✓
Aikataulu, Havainnot–✓

Katso Kuka näkee mitä mobiilissa.

Tilanteet, jotka ohittavat taulukon

  • Vain luku -tilassa oleva tai arkistoitu hanke – kukaan ei voi tehdä muutoksia.
  • Suunnitteluvaihe – statuspäivitykset, statuskommentit ja laatustatus ovat poissa käytöstä kaikilta, kunnes hanke siirtyy tuotantovaiheeseen. Myöskään Sitedrive Mobile ei avaa hanketta, koska hankkeisiin, jotka eivät ole tuotantovaiheessa, ei voi tehdä statuspäivityksiä.
  • Vanhemman version katselu versiohistoriassa – kaikki on vain luku -tilassa, kunnes palaat nykyiseen versioon.
  • Muokkauslukko päällä – et voi muokata, mutta voit silti raportoida edistymistä.

Aiheeseen liittyvää